Премиерот, Зоран Заев, направи симболичен гест по потпишувањето на спогодбата за спорот за името: го прегрна грчкиот колага Ципрас, а потоа ја извади и му ја подари вратоврската.

Ципрас ја ставил краватата во џебот, но европскиот комесар Јоханес Хан забележал дека Ципрас не ја ставил убаво во џебот, реагирал ја извадил ја спакувал внимателно и повторно внимателно ја ставил во џебот на грчкиот премиер, забележале грчки новинари.

SHARE

Comments are closed.