Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, назначи 30 претседатели на општински организации на СДСМ, соопшти денеска портпаролот на партијата, Костадин Костадинов. Половина од назначените се новоименувани.

1.Струга – Соња Стојкоска
2.Штип – Александар Кангалов
3.Ѓорче Петров – Александар Гиновски
4.Карпош – Марија Ѓоргиевска
5.Крива Паланка – Михаил Дејановски
6.Росоман – Ленче Стојанова
7.Свети Николе – Елизабета Јованчева
8.Кочани – Гоце Серафимов
9.Лозово – Антонио Ангелковиќ
10.Виница – Тони Велков
11.Пехчево – Славчо Пандурски
12.Брвеница – Даниел Антовски
13.Кратово – Горан Ковачевски
14.Шуто Оризари – Ферат Асан
15.Ново Село – Живко Георгиевски
16.Чашка – Горан Стојановски
17.Берово – Јован Матеничарски
18.Делчево – Влатко Величковски
19.Крушево – Трајче Калески
20.Ресен – Атанас Табаковски
21.Теарце – Лазар Ѓоргиевски
22.Куманово – Мартин Костовски
23.Ранковце – Христина Младеновска
24.Центар – Горан Герасимовски
25. Чучер Сандево – Ацо Ушковски
26. Богданци – Никола Страторов
27. Конче – Благој Илиев
28. Радовиш – Коле Чаракчиев
29. Дебар – Азем Фејзоски
30. Охрид – Лазе Таневски

SHARE