Заев не се меша во назначувањата што ги прави Пендаровски

Околу забелешките од ДУИ за назначувањето на Ерол Муслиу за нов директор на Агенцијата за разузнавање, премиерот, одговарајќи на новинарско прашање рече дека  Претседателот има право и надлежност да постави кого смета дека е најдобар за директор на Агенцијата за разузнавање.

Заев додаде дека претседателот понекогаш знае да ги консултира за некои прашања, меѓутоа според него, тие се негови надлежности и право на претседателот.

SHARE