„За прв пат ќе смогнеме сили да направиме предизборна коалиција со албански партии.

Ние веќе не сме македонска политичка партија – ние сме мултиетничка партија со доминантно македонско гласачко тело, но таков ни е и етничкиот состав на државата.

Сето тоа ни дава зџа право да бидеме фаворити на овие избори“ – изјавои денеска лидеррот на СДСМ, Зоран Заев.

SHARE