Заев почна да ја користи придавката „македонски“?!

Лидерот на СДСМ „се сети“ на придавката „македонски“ при денешната посета на фабриката „Макпрогрес“ во Штип, наспроти упорното користење на неодредениот квалификатив „нашиот“ (на пример: нашата држава, нашите граѓани, нашата армија, нашите меѓународни партнери, нашата европска иднина итн.).

Дали бившиот премиер со ова покажува дека се престројува во пресрет на изборите на 12 април или, едноставно, му се испушти – прашање е сега.

SHARE