Заев предупредува: Без преговори со ЕУ, дел од Преспански договор ќе „замрзне“

Одлуката да не се започнат преговори за пристапување во Европската унија со Македонија може да го доведе во опасност договорот за Преспа, бидејќи двата процеса се меѓусебно поврзани, предупреди премиерот Зоран Заев во интервју за грчкиот сервис на „Јуроњуз“. „Постои поврзаност меѓу спроведувањето на договорот и отворањето и затворањето на поглавјата за интеграција. Особено за … Continue reading Заев предупредува: Без преговори со ЕУ, дел од Преспански договор ќе „замрзне“