Заев призна дека минарето во Охрид е дивоградба, но ќе му се наврателе во мај?! (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев од Охрид потврди дека минарето на Алипашината џамија нема одобрение за градба, што значи дека е дивоградба, но претседателот на Владата најави дека тоа ќе се разгледувало по 5 мај 2020 година, односно по изборите закажани за 12 април!

Дали Константин Георгиески го извести #Унеско дека минарето кое свечено го пушта во употреба денес, нема дозвола за градба и зошто не? #Охрид#Нефи4000гласа

Posted by We Are Macedonia – Ние Сме Македонија on Thursday, November 28, 2019

„Дали Константин Георгиески (градоначалникот на Охрид – н.з.) го извести #Унеско дека минарето кое свечено го пушта во употреба денес, нема дозвола за градба и зошто не?

#Охрид
#Нефи4000гласа“, реагира на Фејсбук глобалното непартиско движење „Ние сме Македонија“.

SHARE