Заев разрешува двајца министри без ресор

Премиерот Зоран Заев ќе му предложи на Собранието да ги разреши Аксел Ахмедовски и Аднан Ќахил, министри без ресор. 

На местото на Ахмедовски, Заев за министер без ресор задолжен за имплементацијата на стратегијата за Ромите го предлага Музафер Бајрам.

На местото на Ќахил, како министер без ресор задолжен за странски инвестиции, премиерот го предлага Елвин Хасан, дознава 24инфо.

SHARE