Заев: Секој што бојкотира е противник на државата (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев на синоќешниот граѓански собир во Демир Хисар говореше за значењето на позитивното изјаснување на граѓаните на референдумот за преспанскиот договор кој ги отвора вратите на евроатланнтските перспективи на Република Макдонија.

„Јас можам да разберам некој да биде и против ама да излези и да гласа. Кога се работи за татковината, одговорност на секој граѓанин е да испорача…

Секој што бојкотира, за мене е противник на државата“, изјави премиерот, додавајќи дека „добивме земја која што никој повеќе не ја негира, признаена од сите, каде што живеат Македонци, признаени од сите, што зборуваат македонски јазик, признаен од сите. Европскиот парлемент ќе го користи како 26-ти македонскиот јазик…“.

SHARE

Comments are closed.