Заев сподели спот на струмичанецот што ја пееше,,Марионка”

Премиерот Заев на својот фејсбук профил споделува порака и видео спот на неговиот сограѓанин пејачот Васил Гарванлиев кој е познат по детската песна “Марионка” а кој дваесетина ходини живее во Торонто, Канада.

“Драги пријатели,

Особена чест ми е да споделам со вас еден мал дел од мојот нов проект со наслов “Ѓердан.”

Овој момент го чекав повеќе од 20 години и е главната причина поради која денес сум тука, во мојот роден крај. “Ѓердан” е песна за сите нас, за нашите искуства и приказни.

Заедно сме најсилни и заедно сите ние ќе го нанижеме ѓерданот за подобро утре. За подобра иднина на мојата, нашата Македонија.

Ве сака,
Васил Гарванлиев”, е пораката која што ја споделува премиерот Заев а која е придружена со прекрасен видео спот со музичка нумера во која се зборува за Македонија.

Гарванлиев во Торонто работи како оперски пејач, баритон.

Песната со која Гарванлиев стана познат како дете

SHARE