Заев тврди дека Македонија крадела историја од соседите (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев во интервјуто објавено на грчката телевизија Алфа, а направено во Скопје, вели дека Македонија ја крадела светската и балканската историја како наша, македонска.

“Во минатото обидот да се промени и извитопери нашата историја со преземање на светска, балканска и туѓа историја како наша, без да се води сметка како тоа влијае кај соседите се предизвика состојба да бидеме буквално скарани скоро со сите соседи и се затворија сите процеси за интеграција во ЕУ и НАТО” , вели Заев во интервјуто за Алфа.

Видеото е обработено од Прес24

Заев за грчка Алфа: Со години крадевме туѓа историја и се скаравме со сите соседи

Заев за грчка Алфа: Со години крадевме туѓа историја и се скаравме со сите соседи

Posted by Press24.mk on Sunday, July 21, 2019

SHARE