Загина Македонец при работа во Малта

Мартин  Калинчев(28) кој како и ммногу млади луѓе од Македонија бил на привремена работа во Малта ,  загинал утрово од струен удар.  

Несреќата се случил додека работел качен во дигалка и случајно се допрел до електрични кабли.

Иако веднаш бил префрлен во болница, таму само констатирале смрт со бројни повреди.

SHARE