Со Законот за финансиска поддршка на ранливата категорија граѓани што беше изгласан денеска во Собранието, финансиска поддршка од по 6.000 денари ќе добијат неколку категории граѓани:

Самохраните родители;

пензионерите со месечна пензија до 15 илјади денари;

пасивните невработени;

самохраните родители;

естрадни уметници и филмски работници,

ученици од основно и средно училиште од социјално ранливи семејства,

децата без родители.

Средствата треба да се потрошат за купување македонски производи до 25 овој месец. ТВ21

SHARE