Законот за здравство не предвидува што ако доктор свесно го загрози јавното здравје!?

Во Законот за здравствена заштита не е предвидено како да се постапува ако некој доктор свесно го загрозува јавното здравје. Од тие причини, Лекарската комора не може да и ја одземе лиценцата на директорката на Клиниката за кожни болести, Нина Цаца Биљановска која, по престојот во Италија каде се заразила со коронавирус, наместо да се … Continue reading Законот за здравство не предвидува што ако доктор свесно го загрози јавното здравје!?