Заменичката на Тевдовски се изрезили, спикерот ја прекина

Каков хаос владее во светот на македонаките државни финансии најфобар доказ е видеото на тв21 на кое се гледа како заменичката на министерот Тевдовски иако сама предложила еден закон на говорницата да брани сосема друг.

Заменик-министерката за финансии Ширете Елези, на седницата во Собранието, наместо да го брани Законот за персонален данок на доход, како што беше предвидено со дневниот ред во Собранието, зборуваше за Законот за јавни набавки.

Откако ја виде грешката спикерот на Собранието, Талат Џафери, и посочи на Елези дека прочитала погрешен закон по што насмеаната Елези се извини, се повлече од говорницата по што се врати да го брани и другиот закон.

SHARE