Започнува кампањата “Шкртај Северна” (ФОТО)

Група македонски активисти членови на движењето #Бојкотирам започнуваат кампања насловена #ШкртајСеверна

Кампањата засега се одвива на социјалните мрежи а целта е сите што се против промена на името Република Македонија додека се живи да го користат само терминот Македонија.

Пораката е во секоја прилика, неформално или кога е во употреба во администрација Македонците да го пречкртуваат додатокот Северна на името Македонија.

На првиот ден од кампањата илјадници луѓе започнаа со пречкртување на Северна.

Иницијатирите на бесплатната кампања не се поврзани со ниту една политичка партија или групација.

SHARE

2 Коментари

  1. Лудаци напред! Ви давам уште еден предлог. Немојте да прифаќате никакви документи каде ќе пишува Република Северна Македонија. Ни пасоши, ни лични карти.

    • Имам уште подобар предлог:
      ПРЕСТАНЕТЕ СО УПЛАТИ на даноци и други фискални давачки бидејќи на тој начин да ги храните северџаните, тие се крлежи кога ќе нема од кого да крадат сите до еден или ќе се самобијат или ќе ја напуштат Македонија!
      БОЈКОТИРАЈТЕ се што е северџанско, не купувајте од нив, не говорете со нив, шиканирајте ги,…

Comments are closed.