Boy huddled and alone on city street

Граѓанин останал без социјалната помош откако Центар за социјални работи му ја укина социјалната помаш зашто остварил приход од –  255 денари.

Но тоа не е с’е –  граѓанинот морал да ги врати и средствата од социјална помош што ги добивал откако го остварил овој приход од 255 денари.

Со одлука на Центарот за социјални работи тој морал да ги врати сите пари што ги добил како социјална помош односно – 70.950 денари.

Ова го обелодени народниот правобранител во новиот годишен извештај за 2018 година, пишува „Фокус“.

SHARE