ЗАС Г20 –прв македонски електричен автомобил

Реставрирано „фиќо“, во кое е вграден електричен мотор, батерии и сета останата опрема потребна за конверзија на бензинскиот во електричен погон, е првиот македонски електричен автомобил.

„ЗАС Г20“ изработен од група етузијасти од Скопје, здружени во ББ Класик Карс, достигнува брзина од 150 километри на час, а со едно полнење на батериите може да помине 150 км,

Извор: „Нова Македонија“.

SHARE

2 Коментари

  1. …добро е штом произведовте вакво супер технолошко чудо, сега можете да си вградите по (педер)еден електромотор во газето и сите МАРШ на источен фронт!!!
    Сега тутабугарчета, З.З. и “педер-еден“, може да застанат на чело на северџанската армија и да ги потерат на фронтот каде сите ќе послужат како добро ѓубриво. Амен!

    (сеуште постојат имбецили кои мислат дека ОТАН постои и има за задача некого брани ((особено Северџанија и такви како неа)) а не дека се подготвуват за источен фронт, кое смеење ќе падне, нема да биде здраво)

Comments are closed.