Затвор за газдите кои нема да исплатат К-15


Работодавачите кои нема да исплатат регрес за годишен одмор, популарникот К-15, или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства ќе бидат казнети.

Кривичниот закон предвидува затворската казна до 1 година, пишува „Вечер“.

Од Сојузот на синдикати очекуваат дека со зајакнатата казнена политика и измените на Кривичниот закон ќе се елиминираат појавите на формална исплата.

SHARE