Затворот Шутка доби фитнес опрема

Во затворот Шутка е поставена фитнес опрема и реквизити за рекреација на отворен простор, дознава „Денешен“

„Ова е уште еден чекор во насока на подобрување на условите на осудените лица и нивно поактивно учество во спортски активности и исполнување на нивното слободно време со корисни содржини, како облик на третман на кои се посветува подеднакво внимание како и на останатите облици на третман на осудените лица за нивна успешна ресоцијализација и социјална адаптација“, наведува во соопштение директорот на затворот, Ѓоко Котевски.

Директорот Ѓоко Котевски кој, како што беше најавено од Владата, требаше да биде разрешен по изборите поради инцидентите во затворот.

SHARE