Желево, Егејска Македонија: Тука се уште живеат Македонци

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права Бил Николов најавува продолжување на битката против промена на името и идентитетот на Македонците.

“Село #Желево, поглед од старата куќа на татко ми. Егејска #Македонија беше присвоена од #Грција со трагичната поделба од 1913 година. Тука живееа и СЕ УШТЕ живеат #Македонци. Ние опстојуваме. Ќе се бориме против секое наметнато име и промена на идентитетот”, пишува Николов користејќи го познатиот хаштаг #НашетоИмеЕМакедонија.

SHARE

5 Коментари

    • Ispratimi edno zensko od TVOJATA zdrava familija da ME izlekuva . ( debelo ke ja platam ) !!!

Comments are closed.