Новата норвешка министерка за здравство, Силви Листауг, предизвика жестоки полемики кога јавно изјави дека луѓето треба да си допуштат да јадат, пијат и пушат колку што сакаат, пренесе Би-би-си.

Листауг исто така рекла дека пушачите се толку етикетирани што веќе станале одметници во општеството.

„Моето разбирање за јавното здравје е многу едноставно. Не мислам да бидам морален полицаец и да им кажувам на луѓето како да ги живеат своите животи, но имам намера да им овозможам релевантни информации врз основа на кои самите ќе си одлучат“, изјави министерката за телевизијата НРК.

SHARE

Оставете коментар