Жителите на скопската населба Ченто најавуваат протест во сабота бидејќи не се согласуваат во локалната поликлиника да се дава метадонска терапијаза наркозависници.

„Во сабота во 11:00 часот ќе се оддржи граѓански протес против одлуката на Министерството за Здравство, за давање на метадонска терапија во Поликлиника Ченто. Протестот ќе се одржи пред влезот поликлиникат“, стои во објавата која се споделува на социјалните мрежи.

SHARE