Можеби е ги водат истите идеи и желбата да францускиот претседател Емануел Макрон да ја напушти власта, но се чини, во практиката во движењето „Жолти елеци“ има повеќе нешта што ги дели отколку што ги обединува.

Доаз за тоа е масовна тепачка веројатно помеѓу екстремно десничарски и екстремно левичаррските елементи меѓу демонстрантите облечени со „жолти елеци“, што ја изненади француската јавност па дури и припадниците на полицијата.

Движењето започна пред 13 н3дели како протест поради непопуларното зголемување на цените на гиоривата и протести се одржуваат секоја сабота.

SHARE

2 Коментари

  1. реков јас дека секогаш безпрекорно функционира, тоа е правило кое злато вреди…
    …ја потплатуваш едната половинка сиромашни да ја убие другата половинка и така секогаш си победуваш!
    Додека има овци ќе има и млеко и волна а богуми и месо!

  2. I kaj nas ima dzandari vo patiki i farmerki cii `identiteti, se zastiteni kako i inteligencijata na ministrite koi KORISTAT inteligencija na desetina anonimni “sovetnici” so somnitelni diplomi i CVa

Comments are closed.