„Златен венец“ 2019 за Романката Ана Бландијана

Романската поетеса Ана Бландијана е лауреат на годинашниот „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата.

Одлуката беше соопштена денеска на Светскиот ден поезијата, а „Златниот венец“ на поетесата ќе и биде врачен на меѓународниот поетски митинг „Мостови“ на затворањето на Струшките вечери на поезијата.

Извор: НОВА ТВ

SHARE