„Златна арена“ во Пула за „Господ постои, името ѝ е Петрунија“

На филмскиот фестивал во Пула, Хрватска, кој се одржува од 13 до 21 јули Теона Стругар – Митевска доби „Златна арена“ за најдобар режисер за филмот, „Господ постои, името ѝ е Петрунија“

Одлуката за доделување на оваа награда на Стругар – Митевска е донесена едногласно.

Ова е веќе седма награда за филмот на меѓународната сцена.

SHARE