Зошто Јасна Котеска не си оди од Твитер

Професорката Јасна Котеска објаснува зошто и покрај големиот број навреди против неа од провладини активисти (Порано од вмровски ботови) се уште останува на Твитер

“А на прашањето што па јас седам тука и разговарам со партиски ботови? Просто е. И Кјеркегор, Данте, Платон и речи кого сакаш… го правеле истото во време на брошури или усни нарации.

Некој мора и да образува и да описменува. Не може баш сите да твитаме за сандалите на комшијата”, пишува Котеска.

SHARE