Зошто “На прав пат” не се пее македонската химна? (ВИДЕО)

На вчерашната трибина на СДСМ во Велес никој не ја запеа македонската национална химна.

Дали од страв дека со споменување на Гоце Делчев, присутните немаа желба за пеење или некоја трета непозната причина, во салата беше интонирана само музиката на химната без текст и тоа само од една строфа нецели 40 секунди.

Видеото на овој линк

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2494951197442957&id=1915590235379059&sfnsn=mo&d=n&vh=e

SHARE