Зошто Трамп не му честиташе на Пендаровски 8 Септември?

Екс дипломатот Арсим Зеколи ги прашува советниците на претседателот Стево Пендаровски зошто годинава за прв пат шефот на државата не добил директна честитка од американскиот претседател туку таа одела од државниот секретар Помпео до македонските граѓани.

“Можеби некој од советниците на Стевo ќе ни објасни зошто Обама и Трамп честитаа 8 Септември директно до Иванов, а годинава Помпео до граѓаните. Мора да е некое недоразбирање. Ќе објаснат советниците”, пишува политичкиот аналитичар Зеколи.

Предходно 10 години претседателот Иванов добиваше директни честитки од Обама и Трамп.

SHARE